Házirend

Az apartmanokat magánszállás keretein belül működtetjük.

NTAK. REG. SZÁM: MA 20005589

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vendégház használatba vételével Önök elismerik és elfogadják annak házirendjét, valamint kötelezettséget vállalnak az abban leírtak betartására és felelősséget vállalnak a házirend be nem tartása miatt okozott kárért.

A házirend a Vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Tisztelettel kérjük kedves Vendégeinket, hogy a saját és a többi vendég nyugalmának érdekében az alábbi szabályokat szíveskedjenek betartani:

 • Szállás: A szállást érkezés napján 15.00 -20.00 óráig lehet elfoglalni. Ha később érkeznének, kérem, hogy érkezésükről telefonon tájékoztassanak. (0036 70/539 4594).

Elutazás napján 10.00 óráig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.

A megadott érkezési / elutazási időpontban a tulajdonos, vagy képviselője jelen van (igény esetén).

A vendégek kötelesek a szállásdíjat az előre lefoglalt éjszaka szám és létszám szerint érkezéskor megfizetni. Abban az esetben, ha úgy döntenek, hogy az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Bejelentkezéskor kérjük a Szállásadó rendelkezésére bocsájtani a személyes okmányaikat, vagy a regisztrációs űrlapot olvashatóan kitölteni.

A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a Szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak. A szálláshelyen csak a szállásadónak bejelentett személyek tölthetik az éjszakát.

Kérjük, hogy az épület elhagyásakor zárják el a vizet, kapcsolják le a villanyt, csukják be az ablakot és zárják be a bejárati ajtót.

Óvják a lakás berendezését, és azokat ne vigyék ki a házból (pl, törölköző, kispárna, takaró, székek).

Vendégeink érkezéskor, 1 db házkulcsot kapnak. Kérjük, a távozás napján, az apartman átadásakor, a kulcsot visszaadni. Elvesztése esetén, sajnos 10.000 Ft-ot számítunk fel, mivel zárcserét hajtunk végre.

 • Parkolás: A szállóvendégek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a vendégház fedetlen parkolójában, amely a kapun beérkezve jobbra található a szőlőlugas alatt.
 • Háziállat: Házikedvenceket nem tudunk fogadni.
 • Felelősségvállalás: A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, ez a felelősség a tulajdonost nem terheli.

A vendégházak nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

 • Dohányzás: A vendégházban dohányozni TILOS, így kérjük vendégeinket, hogy csak a kijelölt helyen, a kertben és a vendégház teraszán dohányozzanak (a Nagyházi szállás esetében az erkélyen is TILOS a dohányzás). Lakásban dohányzás esetén extra takarítási díjat (10.000 Ft) számítunk fel.
 • Takarítás: Az apartmant a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra és a rendre, ill. elutazáskor az apartman az érkezéskori állapotot tükrözze.

 Vendégeinket tiszta ágyneművel, személyenként egy tiszta törölközővel várjuk. Takarítás hetente egyszer, ágynemű és törölköző cserével.

 • Étkezés: Az apartmanok felszerelt konyhával rendelkeznek, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A konyhában használt eszközöket kérjük elmosott állapotban hagyják a szálláshelyen. A kávéfőzőből a zaccot távolítsák el. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat.
 • Tűzrakás, bográcsozás: Tüzet rakni, bográcsozni a kialakított helyen lehet a tűzvédelmi szabályok betartásával! Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották. A parkoló melletti kerti csapból legyenek kedvesek vízzel leönteni.

A kerti csapnál a bográcsot, sütőserpenyőt el tudják mosogatni. A rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagot (pl. műanyag, gumi) égetni tilos!

 • Tűzvédelem: Nyílt láng használata az apartmanban tilos! Amennyiben tűz jelentkezik haladéktalanul köteles a vendég valamennyi, a tűz elhárításához szükséges lépést megtenni, valamint értesíteni a tulajdonost, illetve a tűzoltókat az ingyenesen hívható 105 számon.
 • WiFi: A nyaralóban WiFi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes. A vendég a WiFi csatlakozás jelszavát a nagyházi szálláson a folyosó falán elhelyezett, a kisházban az étkezőben elhelyezett információs táblán találja. A WiFi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a vendégház nem garantálja.
 • Légkondicionáló: Kérjük, amennyiben igényelték a klímát és használják azt, akkor az ajtókat, ablakokat energia takarékosság érdekében zárják be, csak bezárt nyílászáróknál használják azt. A klímát, ha hosszabb időre elhagyják a házat kérjük, hogy kapcsolják ki.

Egyéb szolgáltatások:

 • Transzferszolgáltatás kérhető érkezéskor, illetve elutazás napján az őriszentpéteri vasútállomáshoz, vagy az őriszentpéteri buszállomáshoz. A szolgáltatás ingyenes.
 • Mosatási szolgáltatás kérhető külön díjért.
 • Vasaló és vasalódeszka ingyenesen kérhető.
 • Esernyő/k ingyenesen kérhető/ek.

 

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni.

Amennyiben kirándulásaihoz további információra lenne szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal! Kellemes időtöltést, jó pihenést kívánunk!

A vendégek rendelkezésére állunk a nap 24 órájában telefonon: Elérhetőségünk (0:00-24:00 hívható): Gosztoláné Wülfinger Beáta +36/70 539-4594